CategoriesGenel

Bergama Tulum Peyniri Lezzeti

Tulum peyniri özel yapım aşamalarından geçerek satışa sunulmaktadır. Sitemiz bu alanda en başarılı ürünleri hazırlayarak müşterileri için sitede yer almaktadır. Bergama bölgesinin en meşhur yiyeceklerinden biri olan tulum peyniri ile damak zevkine uygun ürünlere ulaşmak oldukça kolaydır. Ürün bakımından zengin içeriğe sahip olan sitemiz bergamagulensut.com.tr adresi her kategoride satış yapmaktadır. Tazeliği ve hafifliği ile tercih edilen Bergama tulum peyniri pek çok farklı tarifte kullanılmaktadır. Doğallığı sayesinde sağlık için oldukça faydalı besinlerden biridir.

Bergama Gülen Süt Kalitesi İle Tulum Peynir Satın Alma

Bergama gülen süt kalitesi ile üretilen bu ürünler son derece özenli şekilde paketlenmektedir. Ürün kategorileri geniş olan bu site pek çok besini bir arada sunmaktadır. Tulum peynir satın almak isteyen kişiler sitemizi ziyaret ederek farklı gramajlarda sunulan peynir siparişi oluşturmaktadır. Ürün yelpazesi geniş olan sitemiz her bölgeye teslimat gerçekleştirmektedir. Bergama gülen süt güvencesi ile üretilen ürünler için en taze tulum peynirleri sitemizde bulunmaktadır. Bu ürünler doğal malzemeler kullanılarak üretilmekte ve özenle paketlenmektedir.

Tazeliği İle Tercih Edilen Kaşar Peyniri

Tazeliği ile tercih edilen kaşar peyniri pek çok alanda kullanılmaktadır. Hem kahvaltılık ürünler hem de gün mönülerinde yapılan yiyeceklerde sık sık kaşar peynirine ihtiyaç duyulmaktadır. Yemeklerin vazgeçilmezi olan kaşar peyniri tamamen doğal içerikli şekilde hazırlanmaktadır. Ürün kalitesi yüksek olan kaşar peynir seçenekleri paketlenmesi ve teslimatı ile süreci hem hızlı hem de kaliteli şekilde yürütmektedir. Taze ürünler konusunda büyük başarılara imza atmış olan sitemiz bergamagulensut.com adresi farklı ürün çeşitleri ile sofralarda yerini almaya devam etmektedir.

Beyaz Peynir Lezzetinin Devamı İçin Bergama Gülen Süt Sitesi

Beyaz peynir çeşitleri sitemiz içerisinde mevcuttur. Pek çok farklı besin değerine sahip olan bu peynir çeşitleri ile kişiler kendi damak zevklerine göre alışveriş yapmaktadır. Ürünlerin tamamı taze şekilde satışa sunulmaktadır. Özenli paketlemesi ve lezzeti ile sofralardan eksik olmayacak besinlerden biridir. Beyaz peynir ekmeğe sürülebilir kıvamda ve kahvaltılık şekilde üretilmektedir. Bu ürünler hiçbir katkı maddesi içermemektedir. Tamamen doğal ve taze ürünler ile hazırlanarak satışa sunulmaktadır.

CategoriesGenel

Tulum Peyniri Ve Çökelek

İnsan sağlığı her şeyin üzerinde ve de her şeyden önce gelir. Elbette insan sağlığının korunması noktasında tüketilecek gıda seçimi de bir o kadar önemlidir. Dış etkenlere bağlı olarak organik olmayan ürünler tüketmek sağlığı zaman içerisinde bozmaktadır. Elbette gıdaların sağlığı olumsuz yönde etkimemesi gerekir. Sağlıklı ve bir o kadar da faydalı olan Bergama tulum peyniri tam da istediğiniz yapıdadır. Sağlıklı ürünlere erişmek gün geçtikçe zorlaşınca satış ve pazarlama noktasında güvenli satıcı bulma hususu ön plana çıkmaktadır. İnsan vücuduna oldukça fayda sağlayan tulum peynir konusunda kaliteli üreten firmalardan alım yapmak en doğrusu olacaktır.

Taze ve Doğal Tulum Peyniri

Tulum peynirinin doğal ve taze olması alım noktasında en fazla dikkat edilen özelliktir. Taze olmayan ve doğal içeriğe sahip olmayan tulum peyniri hem lezzetsiz hem de sağlıksız olacaktır. Bergama tulum peyniri ise sağlık yönünden beklentilerinizi fazlası ile karşılayacaktır. Ayrıca lezzeti ile de sizi ziyadesi ile mest edecektir. Tulum peynirine ek olarak beyaz peynir de doğal ürünler içermelidir. Beyaz peynirin içeriğinde yer alan proteinler ve vitaminler hem çocuk gelişiminde hem de sağlıklı bireylerin günlük ihtiyaçlarını karşılama noktasında oldukça etkilidir.

Doğal Çökelek

Ayranın yağı çıkarıldıktan sonra kaynatılma işlemi yapılarak yoğurt kesilmiş hale getirilir. Kesilen yoğurt parçacıklarına ise çökelek ismi verilmektedir. Elbette son derece sağlıklı olan çökeleğin insan sağlığı için de faydaları oldukça fazladır. Elbette doğal ortamlarda üretilen çökelek hem daha faydalı hem de daha uzun süre ilk günkü tazeliğini koruyabilmektedir. Tulum peynirini sevenlerin çökeleği de seveceğini söyleyebiliriz. Doğal olması ve hem lezzeti hem de sağlıklı olması hasebiyle fazlaca tercih edilen ürünlerdendir.

Tulum Peynirinin Faydaları

İçeriğinde yüksek oranda protein bulundurmasında dolayı kemik sağlığı koruma noktasında çok büyük öneme sahip olan tulum peyniri hem yetişkinler için hem de çocuklar için oldukça faydalıdır. Tulum peynirinin faydaları arasında en fazla dikkat çeken özelliği ise diğer süt ve süt ürünlerinin ağız içerisindeki bakterilerini temizleme yönüdür.

İçerik bakımından zengin olan Bergama tulum peyniri B gurubu vitaminleri bünyesinde bulundurmaktadır. Kan değerlerinin düşük olduğu kişiler için özellikle önerilmektedir. Kansızlık hastalığı ile mücadele eden kişilere doğal çözüm olarak kabul edilmesi de dikkat çekicidir.

CategoriesGenel

Bergama Doğal Köy Ürünleri

Bergama’da bulunan Gülen Süt Ürünleri, oldukça doğal yöntemler kullanılarak üretilmekte olup, çok yüksek kalsiyum ve protein değerlerine de sahiptir. Birçok peynir, bal, tereyağı, zeytin ve zeytinyağı çeşidi bulunur. Genel olarak Gülen Süt Ürünleri kaliteli ürün seven kişilerin gözdesi olmaktadır.  Doğal ve oldukça taze olan bu ürünleri Gülen Süt Ürünleri’nin web sitesinden temin etmek oldukça kolaydır.

Bergama Petekli Bal

İzmir’in Bergama ilçesinin içinde bulunan Kozak Yaylası’ndaki sık çam ormanlarının oldukça yoğun bitki örtüsü sayesinde bölge oldukça verimli bir üretime açıktır. Yörüklerin de yerleşim yeri olan Kozak Yaylası, ürettiği en önemli ürünlerinden biri olan Kozak Yaylası petekli balını Gülen Süt Ürünleri aracılığında herkese sunmaktadır. El değmemiş bu çam ormanlarından elde edilmekte olan doğal bir bal olan petek bal, bütün kahvaltı sofralarında tereyağı ile beraber afiyetle tüketilmekte olan bir üründür.

Çam balının sağlıklı hali olan Kozak Yaylası petek balı, epey lezzetli ve besleyici bir baldır. Suni bir petek kullanılmadan elde ediliyor olan bu doğal ballar, doğadan direkt sofralara gelir.

Bergama’nın Çizik Yeşil Zeytini

Bergama çizik yeşil zeytin ismi verilen zeytinin bir diğer ismi de kırma zeytindir. Erken hasat dönemlerinde toplanan bu çizik zeytinlerin çok çeşitli türlerde kırılarak üretilmiş olanına çizik yeşil zeytin ismi verilir.

Bergama Çizik Yeşil Zeytin Nasıl Kurulur?

Kırma yeşil zeytinler, çekiç yahut taş gibi araçlar yardımıyla kırılır. Bu kırma işlemi bittikten sonra bu zeytinler, suyun içinde belli bir zaman beklemeye alınır. Su ise belli bir zaman aralığı ile değiştirilir. Zeytinin acılığı ortadan kalkana kadar bu işlem sürekli devam eder. Daha sonra da bu zeytinlerin içinde bulunan suya, tuz ve limon ilave edilir. Zeytinler, tuzu çekerler ve kırma zeytin elde edilmiş olur. Yaklaşık 10 gün içerisinde tüketime hazır hale gelir. Hatay bölgesinde de sık kullanıldığı bilinen bu zeytin türünün farklı isimlerde başka türlerinin de olduğu bilinir.

Bergama’nın Az Tuzlu Tulum Loru

Lor peynir, tek başına atıştırmalık olarak da tüketilebilir. Lor aynı zamanda kalsiyum deposu olarak da bilinen bir peynir türüdür. Lor, hem lezzetli hem de sağlıklı bir peynir türüdür. Çoğu zaman da bu peynir inek sütünden elde edilir. Peynir altında oluşmuş olan belli bir suyun kazanın içinde kaynatılması ile pıhtılaşma oluşur ve bu şekilde bu peynir meydana gelir. Ardından bu pıhtılar yavaş bir biçimde bir bez yardımıyla süzülür.

CategoriesGenel

Ülkemizden Doğal Ve Yöresel Peynirler:

Bergama’nın doğal ortamında yetiştirilmiş olan ineklerden elde edilmiş sütler ile üretilir. Ülkemizin en lezzetli peynirlerinin arasında yer alıyor olan meşhur Bergama tulumu; yedikçe ağızda dağılır, yarı sert bir yapıdadır ve gözenekli bir peynir çeşididir. Bergama tulum peyniri; en doğal olan peynir mayası, şirden mayası ile hazırlanır.

Kars Kaşarı

Yıllanmış tam yağlı eski kaşar, büyük tekerlerin içinden yaklaşık 1 kg olan dilimlerce kesilerek satışa sunulur. Ayrıca teker olarak da satılmaktadır. Bu peynirin en önemli özelliği yerli olan şirden mayasıyla yapılmasıdır. Yüksek rakımlı yaylalarda otlatılmış olan büyük baş hayvanların yine yüksek rakımdaki bitki ve otları yemesi ile süte etki eden aromayla beraberce yoğrulur ve dinlendirilir. Mahzenlerde de bekletildikten sonra satışa sunulmaktadır. Eski kaşar peyniri, bekledikçe lezzetlenir. 

Ezine Peyniri

Genel olarak tam yağlı sütten üretiliyor olan peynir, geleneksel olarak da keçi sütü, koyun sütü ve de inek sütünün karışımından elde gelir. Günümüzde ise sütüne göre keçi, inek ve koyun olan Ezine peynir çeşitleri bulunur. İnek sütünden yapılan Ezine peyniri, daha beyaz olan rengi ile ayırt edilir.

Ayvalık Sepet Peyniri

Evde yapılabilecek en kolay peynirdir. Yapımı ise, şu işlemlerle gerçekleşir: Derin bir tencereye süt koyulur ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra ise içine peynir suyu, sirke ve limon suyu eklenerek süt kestirilir. Oluşan iri parçalar alınır ve sepet biçiminde bir kabın içine hafif bastırılır.

Göbek Kaşar

Taze inek sütünün filtrelenmesinden sonra belli sıcaklıklara kadar ısıtılır ve sonrasında da mayalanır. Daha sonra bir veya iki gün acı suyunu atması için dinlendirilir. Acı suyunu da attıktan sonra iyice haşlanır ve kalıplara doldurulur. Tüketime hazır olur.

Çökelek

-Çökelek, lor ve de baharatlar, genişçe çukur bir kap içinde iyice yoğrulur,
-Hamur kıvamına gelmiş olan malzemeden istenilen büyüklükte koparılır,
-Avuç içinde yuvarlanıp yağlı bir kağıt serilmiş olan geniş bir tepsiye dizilir,
-Üzeri tülbent ile örtülüp kuruması için açık havada bekletilir. Her tarafının kuruması için de sabah akşam çevrilir ve elle de sıkıştırılır.
-3 veya 5 gün geçince tamamen kuruyacaktır.
-Kurutulmuş olanları streç filme sarıp buzdolabında saklayabilirsiniz,
-Kahvaltıda üzerine zeytinyağı dökülerek servis yapılabilir. Tuzsuz olan çökeleğin çeşitli baharatlarla tatlandırılmasıyla hazırlanıyor olan Hatay mutfağına özgü çok özel ve tercih edilen bir lezzettir.