Stokta

Eski Kaşar Peyniri

175.00350.00

Stok kodu: Yok Kategoriler:

Açıklama

Eski Kaşar Peyniri

Taze kaşar peynirinin soğuk hava depolarında en az ay kadarlık bir sürede bekletilmesi sonucu eski kaşar elde edilir. Eski kaşar gibi enfes olan bu lezzete sofralarınızda yer açmalısınız. Eski Kaşar makarnalarda, sandviçlerde ve kahvaltılar başta olmak üzere birçok şekilde kullanılabilir. Bergama Gülen Süt eski kaşar peyniri damağınıza hitap ederken sağlığınızı da olumlu yönde etkileyecek içeriğe sahiptir. Sofraları renklendirecek ve damakları şenlendirecek bu lezzet, sofralarınızı şenlendirmeyi bekliyor.

En Güzel Meralardan Sofralara

Peynirin güzel olabilmesinin püf noktası sütün kalitesidir. Bergama Gülen Süt olarak yemyeşil meralarda otlayan, serbest halde gezebilen ve stres düzeyi minimum seviyede olan hayvanlardan elde edilen sütleri kullanıyoruz. Kullanılan hiçbir sütte herhangi ilaç kalıntısı veya temizlik maddesi kalıntısı bulunmuyor. Sütlerimizi tamamen doğal olacak şekilde üretmeye ve ürettiğimiz sütlerden enfes güzellikte peynirler üretmeye önem veriyoruz. Eski Kaşar peyniri ile kalsiyum depolarınızı doldurarak özellikle kadınların önemli sorunlarından biri olan osteoporozunda önüne geçilmesi sağlanabilir.

Nasıl Üretiliyor?

Bergama’da bulunan güvenilir butik üreticilerden aldığımız doğal, lezzetli ve taze ürünleri işleyerek sizlere sunuyoruz.  Tedarikçilerden aldığımız sütleri bilimsel olarak alınan numuneleri test etmekle işe başlıyoruz. Testin ardından ise herhangi bir ilaç kalıntısı gibi maddelerin olmadığını teyit etmenin ardından, pastörizasyon işlemine geçiyoruz. Pastörizasyon işlemi çiğ süt kullanılarak yapılacak olan peynirler için oldukça önemli bir aşamadır. Pastörizasyon işlemi ile birlikte, patojen mikroorganizmaların yok edilmesi sağlanır.

Patojen mikroorganizmalar, pastörizasyon işlemi ile yok edilmez ise hızla üreyerek hem sütün bozulmasına hem de çeşitli zoonoz hastalıklara sebep olmaktadır. Peynir yapabilmek için patojen mikroorganizmalardan arınarak hazır hale gelen sütün içine özel peynir mayaları konulmaktadır. Ardından peynirin şeklini alabilmesi için kullanılacak olan kaba konularak, bu kap içinde süt-maya karışımı bekletilir. Olgunlaşma gerektirmeyen peynirler ambalajlanarak, satışa sunulurken olgunlaşması gereken peynirler ihtiyaç olan süreye kadar bekletilirler. Ardından ambalajlanarak tüketime sunulur.

Eski Kaşar Nasıl Yapılır?

Kaşar peyniri sıklıkla rağbet edilen ve kullanım alanı geniş olan peynir türlerinden biridir. Kaşar peynirler çiğ süt kullanarak yapılır. Kaşar peynirinin yapım aşaması beyaz peynire benzemektedir. Süt içerisine mayanın ilave edilmesi ile 60 ila 80 dakika içinde pıhtılaşmasını sağlayacak şekilde yapılmaktadır. Süzme işlemi baskı altında yapılır ve peynir suyunda pıhtı ayrılır. Pıhtı büyük kalıplar şeklinde kesilerek fermantasyon işlemi yapılır. Fermantasyon işleminin ardından elde edilmiş olan peynir, olgunlaştırılmak için 2-3 ay bekletilir. Daha sonra yıkanarak paketlenmeye hazırlanır. Fakat Eski Kaşar yapmak için ise elde edilen taze kaşar peyniri, en az 6 ay kadar daha buzhanelerde bekletilerek elde edilir.

Ek bilgi

Ağırlık Yok
Ağırlık

500 gram, 1000 gram

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.