Açıklama
Farklı koşullar ve çevre ile birlikte üretildiği bilinen kelle peyniri yöresel peynirler arasında yer alır. En sık tüketilen peynirler arasında da yer alan kelle koyun peyniri, çok uzun yıllar boyunca yaklaşık 250 yıldır İzmir, Balıkesir, Bursa bölgesinde üretimi yapılan bir süt ürünü olarak bilinir. Sık sık kullanıldığı bilinen bu yöresel peynir, keçi, inek sütü ve koyun sütünün karışımdan elde edildiği bir peynir olarak bilinir. Bütün bu süt çeşitlerinden belirli bir miktarda karıştırılıp o şekilde elde edilir. Bir diğer adı Mihaliç Peyniri olarak bilinir. Bu peynir, sert yapısı bulunan bir peynir olup dışı ince ve beyaz kabukla kaplı bir peynirdir. İçeriğinde yuvarlak gözleri bulunan bir peynirdir. Tam yağlı, tuzlu bir peynir türüdür. Çok sık tercih edilen bu peynirin lezzetinin de üst seviyede yer aldığı bilinir.
İvrindi Kelle Koyun Peyniri’nin Faydaları Nelerdir?
1. Diğer peynir çeşitleri gibi vücuttaki fosfor ihtiyacını karşılayan bir peynirdir.
2. Yüksek oranda bir yağa sahip olan bu peynirin içeriğinde yağda çözünebilen E, D, K, A vitaminleri yer alır.
3. İçerisinde bulunan kalsiyum nedeniyle diş ve kemiklerin gelişim aşamasında katkısı bulunur. İlerleyen yaşlarda ise kemik rahatsızlıklarını önleyici işlev görür.
4. Bu peynir çeşidi vitamin açısından zengindir. B grubu vitaminler, B12, B2, B6 vitaminlerini içerisinde barındırır. Bunları düzenli ve belirli aralıklarla tüketmek gerekir. Kansızlığı önleyen bir tedavi yöntemi olarak bilinir.
5. İçerisinde düşük sodyumun bulunmasından dolayı damar ve kalp ile ilgisi bulunan hastalıklarda öne geçen görev görür.
6. İçerisindeki vitaminlerden dolayı hamilelik, gebelik ya da menopoz gibi dönemlerde kadınlara yarar sağlayan bir peynir çeşididir.
Bergama Süt Ürünleri Bünyesinde İvrindi Kelle Koyun Peyniri Fiyatı Hakkında
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.