Stokta

Bergama Çizik Yeşil Zeytin

140.00300.00

Stok kodu: Yok Kategoriler:

Açıklama

Bergama Çizik Yeşil Zeytin

Çizik zeytin adı verilen zeytinin bir diğer adı kırma zeytindir. Erken hasat döneminde toplandığı bilinen bu zeytinlerin çok farklı türde kırılarak üretilmişine çizik yeşil zeytin adı verilir. Kırma zeytinler, çekiç ya da taş gibi kırma araçları yardımı ile kırılır. Kırma işlemi tamamlandıktan sonra zeytinler, suyun içinde belli bir süre bekletmeye alınır. Suyu belirli bir zaman aralığı ile değiştirilir. Zeytinde var olan acılık ortadan kalkana kadar bu işlem devam eder. Daha sonrasında zeytinlerin içerisinde bulunan suya tuz ve limon eklenir. Zeytinler tuzu çeker ve kırma zeytin elde edilmiş olur. Yaklaşık olarak 10 gün içinde tüketmeye hazır hale gelir. Hatay bölgesinde sık sık kullanıldığı bilinen bu zeytin türünün, kırma, damat kırma gibi türlerinin de olduğu bilinir.

Çizik Yeşil Zeytin Faydaları Nelerdir?

1. Kırma zeytinler, besin değeri açısından zengin olacağından dolayı bir antioksidan kaynağıdır. Bu özelliğinden dolayı vücut içinde biriken toksik maddelerin idrar ile birlikte dışarı atılmasını sağlar.
2. Kırma zeytinin içerisinde yüksek oranda E vitamini vardır. Bu da kolesterol seviyesinin sağlanmasında etki sağlar.
3. Yeşil zeytin, kan hücrelerini yenilemede etkili olduğu bilinen bir yiyecektir.
4. Yeşil zeytin, düzenli aralıklarla tüketildiği takdirde göz ile ilgili sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olur. Görme bozukluklarına fayda sağlar.
5. Şeker hastalarının düzenli tüketmesi gereken bir maddedir. Bunun nedeni şeker yükselmesinin önüne geçmesidir.
6. Kırma yeşil zeytinler, vücut içinde uzun süre tokluk hissi ortaya çıkarır. Buna bağlı olarak kilo vermeye yardımı olan bir besin olarak bilinir.

Bergama Gülen Süt Bergama Çizik Yeşil Zeytin Fiyatı Hakkında Bilgi

Bergama Çizik Yeşil Zeytinin fiyatı 700 gramı 18 TL’ye satışı yapılır. 1500 gramı ise 35 TL’den satılan bir üründür. Oldukça kaliteli bir marka olan Bergama Gülen Süt, her türlü organik ürün ve yiyeceğinin satışını özenli bir şekilde sunmaktadır. Pek çok yararı bulunan yeşil zeytinin, hastalıklara da iyi geldiği göz önünde bulundurulursa düzenli bir şekilde tüketilmesi gereken bir ürün olarak bilinir.

Ek bilgi

Ağırlık Yok
Ağırlık

700 gram, 1500 gram

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.