CategoriesGenel

Türkiye’de Peynir Çeşitliliği Ve Üretimi

Türkiye coğrafi konum sebebiyle ürün çeşidi bakımından çok zengin bir ülkedir. Ülke geçimini hayvancılık ve tarıma dayalı bir şekilde yürütmektedir. Hayvancılığın yaygın olduğu bölgelerde süt ve peynir üretimi de yaygın bir şekilde görülmektedir. Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde peynir üretimi yapılmaktadır. Peynir yapısı ve lezzeti bakımından bölgelere göre değişiklik göstermektedir.

Türkiye’ de Bulunan Peynir Türleri

Türkiye de sayılamayacak kadar fazla peynir çeşidi bulunmaktadır. Doğu bölgelerinde hayvancılığın ve mera alanlarının daha fazla olmasından kaynaklı daha fazla peynir çeşidi bulunur. Bunlardan bazıları Kars kaşarı, Erzincan tulumu, Van otlu peyniri, Kolot peyniri, Ardahan küflü peyniri, Ayvalık peyniri olacak şekilde örnek verebiliriz. Peynirler, bölgelerden ziyade yapı olarak değerlendirildiğinde: Beyaz peynir, Tulum peyniri, Ezine peynir, Kaşar gibi örnekler verilebilir.

Hangi Hayvan Türlerinden Peynir Elde Edilir?

Peynirin üretileceği hayvan sütü çok önemlidir. İnekten elde edilen peynir daima daha yumuşak bir kıvamda olmaktadır. Peynirin dinlenme süresine göre de kıvamında değişiklikler meydana gelmektedir. Dinlenme süresi ne kadar etkili olsa da koyun sütünden elde edilen peynir daima daha sert yapılıdır. Koku ve tat bakımından inek peynirine oranla daha ağır bulunur. Aynı zamanda inek peyniri koyun peynirine oranla daha çok tüketilir. Koyun ve inek dışında keçi peyniri de Türkiye’de oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Tadı daha keskin ve buruktur.

Peynir Üretimi Nasıl Yapılır?

Peynir üretiminin en önemli aşaması olgunlaştırma süresidir. Peynirin olgunlaşma süresine göre tadında ve yapısında değişiklikler meydana gelmektedir. Öncelikle süt pastörize edilir ve mayalanması sağlanır. Mayalanma işlemi süte peynir mayası eklenilerek yapılır. Katılaşan peynir özü, asılarak peynir altı suyunun tamamen akıtılması sağlanır. Peynir altı suyu tamamen akıtıldıktan sonra olgunlaştırma süreci başlar. Peynir olgunlaştırmak için serin mahzenlere ihtiyaç duyulur ve aynı zamanda ortamda nem bulunması gerekir.

Türkiye’de Doğal Süt ve Peynir Ürünleri Nereden Satın Alınır?

İnternet alışverişinin yaygınlaştığı bu dönemlerde süt ürünleri de web siteleri üzerinden satın alınmaktadır. bergamagulensut.com.tr/ sitesinden sadece peynir çeşitleri değil aynı zamanda farklı çeşitlerde tereyağı, zeytin ve kaliteli bal da bulunmaktadır. Bu adreste yöresel ve doğal ürünler kolaylıkla bulunabilir.

CategoriesGenel

Zeytin Bahçelerinden Sofralarınıza

Günümüz şartlarında hem organik ürün yetiştirmek hem de organik ürün bulabilmek oldukça zorlaşmıştır. İnsanlar sağlıklı yaşayabilmek için alacakları ürünleri daha çok araştırmaya başlamışlardır. Bu nedenle özellikle kahvaltılık ürünlerini doğal alabilmek için yöresel ürünler üreten firmalara yönelmektedirler. Bergama Gülen Süt firması aradığınız doğal ürünleri üreticiden tüketiciye aktarmaktadır. Firmanın Bergamagulensut.com.tr adresinden sipariş verdiğinizde ürünler taze bir şekilde kapınıza kadar ulaşmaktadır.

Bergama Gülen Süt Zeytin Çeşitleri

Firmada Ege yöresinden birçok ürün bulunmaktadır. Bu ürünler arasında zeytin çeşitleri ve zeytinyağı da Dünya ve Türkiye üzerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Ege Bölgesi`nin zeytin bahçelerinden toplanarak firmada satışa sunulan organik ve taze zeytin çeşitlerini ve zeytinyağını Bergamagulensut.com.tr adresinden güvenle sipariş verebilirsiniz. Firmada siyah zeytin çeşitleri, yeşil zeytin çeşitleri ve zeytinyağı bulunmaktadır.

Bergama Az Tuzlu Sele Siyah Zeytin

Bu zeytin çeşidi az tuzlu olması sebebi ile rahatlıkla tüketilebilir. Az tuzlu sele siyah zeytin ağaçlardan el ile toplanmaktadır. Böylece doğal olma özelliğini kaybetmez. Tam olarak olgunlaştığında toplanmaktadır. Yağ düzeyi dengeli olduğu için tüketildiğinde rahatsızlık vermez. Az tuzlu sele siyah zeytin elinize ulaştıktan sonra yemeden önce yıkayarak tüketebilirsiniz. Doğal bir ürün olan bu zeytin çeşidi hakkında detaylı bilgi almak fiyatını öğrenebilmek için Bergamagulensut.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Gemlik Taş Baskı Siyah Zeytin

Bu siyah zeytin çeşidi ince kabuklu ve küçük çekirdeklidir. Bu nedenle etli bir yapısı vardır. Tamamen organik bir üründür. Makine değmeden el ile toplanmaktadır. Yörede Gemlik zeytini olarak da bilinen bu zeytin çeşidinin raf ömrü oldukça uzundur. Dünya üzerinde istediğiniz yerden Bergamagulensut.com.tr adresinden sipariş vererek bu doğal ve lezzetli zeytin çeşidine ulaşabilirsiniz.

Biberli Dolma Yeşil Zeytin

Firmanın özel ürünlerinden biri olan biberli zeytin kahvaltılarda farklı bir lezzet olarak yer almaktadır. Ağaçlardan toplanan yeşil zeytinlerin çekirdekleri çıkartılarak içlerine kırmızıbiber doldurulup biberli dolma yeşil zeytin elde edilir. Sadece kahvaltılarda değil pizzalarda, salatalarda, mezelerde, makarnalarda da tüketilmektedir. Kırmızıbiberin doğal tadı ve taze zeytinlerin lezzetini siz de bir arada tatmak isterseniz Bergamagulensut.com.tr adresini inceleyebilirsiniz.

Bergama Natürel Sızma Zeytinyağı

Ege Bölgesi`nin doğal zeytinlerinden üretilmiş olan zeytinyağı doğal bir lezzet olarak kahvaltılarda ve yemeklerde kullanılmaktadır. Sızma yöntemi ile üretilmekte ve içerisinde hiç katkı maddesi barındırmamaktadır. Aynı zamanda sağlığımız açısından da birçok faydası bulunmaktadır. Kaliteli zeytinyağı arayışında olanlar güvenle Bergamagulensut.com.tr adresinden zeytinyağı siparişi verebilir.

CategoriesGenel

Bergama Gülen Süt Memnuniyet Politikası

Bergama Gülsen Süt ailesi olarak siz değerli müşterilerimize hizmet vermeye devam etmekteyiz. Birçok ürün çeşidimiz ile uygun fiyata kaliteli ürünler üreterek sizleri memnun etmek için çalışıyoruz.

Ürün kategorimizde arı ürünleri, süt ürünleri, zeytin ve zeytinyağı gibi doğal ürünler bulunmaktadır. 

Süt Ürünleri

Süt ürünleri kategorimizde beyaz, kaşar, tulum ve yöresel peynirler bulunmaktadır. Bunun yanı sıra lor ve çökelek çeşitlerimiz de mevcuttur. Yine bu kategoride bulunan tereyağ çeşitlerini de peynirlerimizle beraber satışa sunmaktayız. 

Beyaz Peynirler

Beyaz peynir kategorisinde 4 çeşit beyaz peynirimiz bulunmaktadır. Bunlar; lüks karışık, sert klasik, sert koyun ve yumuşak beyaz peynir olarak ayrılmaktadır. 

Kaşar Peynirler

Kaşar peynir kategorisinde 2 çeşit kaşar peynirimiz bulunmaktadır. Bunlar; eski göbek ve eski kaşar peyniri olarak ayrılmaktadır. 

Lor ve Çökelekler

Lor ve çökelekler kategorisinde 2 çeşit ürün bulunmaktadır. Bunlar; Bergama az tuzlu tulum ve biberli lor olmak üzere ayrılmaktadır. 

Tulum Peynirler

Tulum peynir kategorisinde 10 çeşit ürün bulunmaktadır. Bunlar; ayvalık acılı sepet, ayvalık çörek otlu sepet, Ayvalık kekikli sepet, Ayvalık sepet, Bergama az tuzlu tulum, Bergama koyun tulum, Bergama özel keçi, Bergama sert inek tulum, ivrindi kelle koyun, kozak yayla tulum peyniri olarak ayrılmaktadır. 

Yöresel Peynirler

Yöresel peynirler kategorisinde 2 çeşit ürün bulunmaktadır. Bunlar; çeçil peyniri ve örgü peyniridir. 

Tereyağları

Tereyağları kategorisinde 4 çeşit tereyağı bulunmaktadır. Bunlar; manda karışık, Bergama geleneksel köy, Bergama mandıra ve afyon mumbar tereyağı olmak üzere ayrılmaktadır. 

Zeytinyağı & Zeytinler

Zeytinyağ kategorisinde zeytinyağı, yeşil ve siyah zeytin çeşitleri bulunmaktadır. 

Zeytinyağı

Zeytinyağı kategorisinde 1 çeşit zeytinyağı bulunmaktadır. Bunlar; Bergama naturel sızma zeytinyağıdır. 

Yeşil Zeytinler

Yeşil zeytin kategorisinde 3 adet yeşil zeytin bulunmaktadır. Bunlar; Bergama çizik, Bergama taş kırma ve biberli dolma yeşil zeytin olmak üzere ayrılmaktadır. 

Siyah Zeytinler

Siyah zeytin kategorisinde 2 adet siyah zeytin bulunmaktadır. Bunlar; Bergama az tuzlu sele ve Gemlik taş baskı siyah zeytin olmak üzere ayrılmaktadır. 

Ürünlerimiz son derece kaliteli ve doğal olarak üretilmektedir. Ürünlerin içerisinde katkı maddesi vb ürünler kullanılmamaktadır. Uygun fiyata doğal ve kaliteli ürünleri sizlerin beğenisine sunmaktayız. 

CategoriesGenel

Bergama Gülen Süt Ürünleri Bütün Dünyada

Bergama Gülen süt ürünleri, sağlıklı, temiz tesislerde el değmeden üretilerek satışa sunulmaktadır. Ürünleri arasında bulunan Bergama tulum peyniri, Ayvalık peyniri, Ezine peyniri, zeytin çeşitleri ve arı ürünleriyle tam bir sağlık, şifa deposu olarak sizler için satışta bulunmaktadır.

Bergama Gülen Süt Ürünleri Faydaları

Süt ve süt ürünleri yüksek kalsiyum kaynağı olarak sayısız şifa vermektedir.  Bergama tulum peyniri özel üretim şekli ve muhteşem lezzetiyle vazgeçilmezlerden biridir. Beyaz peynir özel yöntemlerle mayalandırılıp dinlendirilerek satışa sunulmaktadır. Güvenle sevdiklerinize ve çocuklarınıza verebilir şifasından yararlanabilirsiniz. Mumbar tereyağı, mandıra tereyağı, tulum peyniri tadına doyulamayan lezzetlerdir. Doğal peynir, kaliteli zeytin, petek bal, çizik yeşil zeytinlerinden mutlaka tatmanız gerekmektedir. Günün her saati ziyaret edebileceğiniz bergamagulensut.com.tr/ sizler için en yakın ürün temini adresinizdir. Vakit kaybetmeden tercihlerinizi yapabilir sipariş verebilirsiniz. 250tl üzeri ücretsiz kargo, özel indirim haklarınızı da kullanarak güvenle alış verişinizi yapabilirsiniz. Siparişleriniz en kısa sürede güvenli ve donanımlı araçlarla adresinize ulaştırılacaktır.

Bergama Süt Ürünleri Bütün Dünyada
 
Bergama süt ürünleri ihtiyaçlarınızı günün her saati seçerek kapınıza kadar gelmesini sağlayabilirsiniz. Kaşar peyniri, çökelek, lor, Kars kaşarı ve yöresel peynir satın alabilirsiniz. Göbek kaşar, köy tereyağı, yeşil zeytin, ege zeytini, ege zeytinyağı ve sepetinize kırma zeytin eklemelisiniz. Gemlik zeytini ve siyah zeytin çeşitleriyle kaliteli bal almayı unutmamalısınız. Arı ürünleri arasında propolis, süzme bal çeşitleri sizlerin seçimini beklemektedir. Afyon tereyağı, doğal zeytinyağı ve biberli zeytin denemelisiniz. Sele zeytini, dolma zeytin, zeytinyağı, kaliteli peynir siparişi verebilirsiniz. Zeytinyağı çeşitleri ve doğal bal çeşitlerinden sepetinize eklemeyi ihmal etmemelisiniz.

Gülen Süt Ürünleri Fiyatları Ve Kargo 

Bergama gülen süt ürünleri arasından  vereceğiniz siparişleriniz uygun fiyata 250tl üstü ücretsiz kargo seçeneğiyle adresinize gönderilmektedir. Bütün doğal ürünleri seçim yapabileceğiniz ve sipariş verebileceğiniz en yakın adres bergamagulensut.com.tr/ 7/24 açık bulunmaktadır. Güvenle tercihlerinizi belirleyerek siparişlerinizi verebilirsiniz. Sipariş verdiğiniz ürünleriniz iklimlendirme özellikli araçlarla taşınarak kusursuz bir şekilde güvenle size ulaştırılacaktır. Ayrıca telefon iletişimi kurmak isterseniz  90 539 447 85 05 numaralı telefonu güvenle  arayabilirsiniz.