CategoriesGenel

Doğanın Mucizesi Bal

Arı ve binlerce çiçeğin el ele vererek insana ve doğadaki birçok hayvana ve insana sunduğu en tatlı mucize doğal bal ve doğal baldan elde edilen ürünlerdir elbette. Şekerin bulunmasından önce çeşitli meyvelerin suyunun çıkarılıp koyulaştırılması ile pekmezler ve bal insanoğlunun tek tatlı ihtiyacını karşılayan maddelerdi. Zaman içinde doğal ortamlarda, yani ağaç kavukları ve kayalık girintilerinde yuva yapan arılar ehlileştirilmiş ve onların ürettikleri petek bal ile büyük bir enerji kaynağı elde edilmiştir.

Doğa ve Arı ile El Ele

Arı sadece insanoğluna bir enerji kaynağı değil, birçok yönden de faydalı mineraller içeren, üstelik birçok derde şifa veren ürünleri küçücük bir kovanda kolektif çalışmayla üretmektedir. İş bölümü içinde muhteşem bir çalışma ve emek ile birçok çiçekten topladıkları özüt ile eşi benzeri olmayan balı üreten arı ve arının doğal çevresi korunmalıdır ki elde edilen ürün daha da insana şifalı bir gıda maddesi haline gelsin. Bu şekilde gerekli özen gösterilerek elde edilen kaliteli bal tüketicilerin eline götürülmesi bergamagulensut.com.tr aracılığı ile çok güvenli bir biçimde yapılmaktadır.
Şirketimiz doğa ve arı ile el ele verdiği bu hizmetten gurur duymaktadır.

Doğal Balın Faydaları
-Bal doğanın bize sunduğu en güzel prebiyotik maddedir. 
-Bal en doğal ve en büyük enerji kaynağıdır.
-Çocuk ve yaşlı beslenmesinde mutlaka bulunmalıdır. Enerji ihtiyacı büyük gençler ve sporcular içinde olmazsa olmazlardandır.
-Alerji hastalarına, astım hastalarına büyük sağaltıcı etkisi ile bilinen bal güzel ve doğal bir şifa kaynağıdır.
-İçinde flavonoidler bulunur ve bu sayede kanser yapıcı ajanlarla bedenin savaşmasını ve kanser riskinin azaltılmasını sağlar.
-Az miktarda kullanılması halinde şeker hastalarının kullanacağı en kaliteli şeker sayılır.
-Cilt hastalıklarında, cilt kaşıntısı ve kepek tedavisinde bire birdir. En inatçı durumları bile tedavi eder.
-Boğaz enfeksiyonlarını tedavi eder. En inatçı öksürüğe bile fayda sağlar. Bakterilere karşı bedenin savaşımına yardımcı olan bir besindir.
Sayılamayacak Kadar Fayda

Arının kovanda ürettiği tek madde bal değildir. Bunun yanında birçok ürün daha vardır. Tüm arı ürünlerini göz önünde bulundurursak, bu saydıklarımız dışında birçok faydalı yönü daha vardır. Erkek ve kadın cinsel yeterliliğine faydasından, yara iyileştirme gücüne; birçok akciğer hastalığını yenmeden, ağız içi pamukçuk rahatsızlığının yok edilmesine kadar sayısız faydası olan arı ürünlerine sofralarda yer vermek şarttır.

CategoriesGenel

Mutfağımızda Lor, Çökelek Ve Peynir

Türk mutfağında börekler, poğaçalar, lor kurabiyeleri, kekler ve sayamayacağımız kadar çok kullanım alanı olan süt ürünleri arasında sayılan süt ürünlerine bir göz atmak da fayda var.

Neden Peynir?

Süt insan ve tüm memelilerin ve de yavrularının beslenmesi, gelişmesi için şarttır. Yaşamın ilk günlerinde süt ile beslenen canlıların tüm yaşamları boyunca süte ihtiyacı vardır. Ama herkesin bildiği gibi süt saklanması zor bir gıda maddesidir.

İnsanlar çok eski çağlardan beri sütü başka formlarda saklamayı öğrenmişlerdir. Bu yöntemlerden biri de peynir yaparak saklamaktır. Sütün mayalanarak pıhtılaşması sağlanarak elde edilen koyu sıvının süzülmesi ve sonrasında istenirse tuzlanarak çeşitli şekillerde saklanması ile elde edilir.

Türk sabah kahvaltısının olmazsa olmazıdır. Ekmek ile tüketilmesi dışında yumurta ile yapılan yemeklere, makarnaya da katılır. Geleneksel çorbalar peynir ile zenginleştirilebilir. Tostlarda, poğaça ve böreklerde kullanıldığı gibi peynirli tuzlu kek ve peynirin ilk hali olan labne şekli ile tatlı keklerde de kullanılabilir.

Kuymak şeklinde tereyağı ve mısır ununda pişirilmesi de yöresel bir kullanım şeklidir. Ama her şey gibi artık dünya mutfakları da küreselleşmekte ve birbirini etkilemektedir. Memleketimizde de pizza ve lazanya yoğun olarak sevilmeye başlanmıştır. Peynir, sütün en kolay saklanma ve en sağlıklı tüketilme yoludur.

Peynir Altı Suyu Mucizesi Lor

Peynir yapımı sırasında, pıhtılaşan süt süzülerek peynir ve peynir altı suyu olarak ayrıştırılır. Peynir elde edildikten sonra da peynir altı suyu kaynatılarak içinde kalan sütten kalan maddeler ayrıştırılır. Böylece peynir altı suyundan bir ürün daha elde edilmiş olur ki buna lor denir. Lor yalnız başına yenilerek Türk mutfağında yer etmesinin yanı sıra Çingene pilavının da ana maddesidir. Geleneksel tarhana çorbası lor ile tatlandırılabilir ve kemik sağlığına daha yararlı hale getirilir.

Lor kurabiyesi, lorlu börek ve poğaçalar Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Tatlı ve tuzlu lorlar çeşitli hamur işlerinde kullanılabildiği gibi süt ile çırpılarak yapılan kremalar, pasta, ayva tatlısı ve kabak tatlısında kullanılır.

Çökelek

Bu coğrafyada yaşamış insanlar sütün tek damlasını ziyan etmeyip bunla harika ürünler elde etmiştir. Sütün ya da çoğunlukla yoğurdun kaynatılması ve suyunun süzülmesi ve tuzlanması ile çökelek elde etmişlerdir.  Çökelek daha ucuz olduğu için peynire kahvaltılarda alternatif olabilir. Çeşitli çorbalara katılarak ve tuzlu hamur işlerinde kullanılarak da tüketilir.

CategoriesGenel

Doğal Ürünlerin Çeşitliliği

Kahvaltılarınızın vazgeçilmez ürünü peynir birçok farklı çeşit ve tatlarıyla size müthiş lezzetler sunmaktadır. Peynir her yörede farklı üretilip, farklı paketlenmektedir. Peynirin en fazla tüketildiği Ege bölgesinde de her çeşit peynir üretimi yapılmaktadır.

Peynir Çeşitleri Ve Özellikleri

Ege bölgesinde peynir denildiği zaman en başta tulum peynirleri gelmektedir. Lezzetli tadı ile kahvaltıların en çok tercih edilen peynir çeşididir. 

Bergama tulum peyniri; Bergama da doğal olarak yetişen ineklerin sütlerinden üretilmektedir. Meşhur bir peynir çeşidi olan, Bergama tulumu; ağızımızda dağılan ve yarı sert yapıda olan; gözenekli bir peynir çeşididir. Ayrıca; doğal peynir mayası olan şirden mayası ile hazırlanır.

Tulum peynir lezzet olarak herkesin sevdiği bir peynir çeşididir. Bir başka peynir çeşidi de Ezine peyniri, tam yağlı sütten üretilir ve  keçi sütü, koyun sütü, inek sütü karıştırılarak yapılır. Yumuşak bir yapıda değil; orta sertlikte olan lezzetli bir peynir türüdür. Ege yöresinde aynı lezzetlerde olan meşhur diğer peynir çeşitleri; 
-Beyaz Peynir
-Ayvalık Peyniri
-Kaşar Peyniri
-Kars Kaşarı
-Göbek Kaşar
-Lor
-Çökelek
Tereyağı Çeşitleri Ve özellikleri 

Tereyağın da en çok üretildiği  yöre olan ege de  her yörenin kendine özgü stilleri ile  ürettiği birbirinden farklı  tereyağları bulunmaktadır. Bu yörelerde genelde  tereyağının %80 i süt içermektedir ve  içlerinde asla katkı maddesi yoktur.

Tereyağı çeşitleri;
-Köy Tereyağı oldukça organik ve lezzetli bir yağdır.
-Afyon Tereyağı; yumuşak yapıda ve lezzetlidir.
-Mumbar Tereyağı; kahvaltıların ve böreklerin vazgeçilmez ürünleridir.
-Mandıra Tereyağı ise köylerde üretilen organik tereyağlarıdır.

Zeytin Çeşitleri Ve Özellikleri 

Ege bölgesi zeytinin ana vatanıdır. Yeşil zeytin, Gemlik zeytini, siyah zeytin, sele zeytini aynı zamanda çizik, kırma, dolma ve biberli zeytinler kahvaltıda; zeytinyağı ve liman dökülerek; üzerine de kekik atılarak yenilen leziz zeytinlerdir.

Doğal Ürünlerin Satışı 

Tüm bu doğal ürünleri bergamagulensut.com.tr adresinden online olarak sipariş verebilirsiniz. Ayrıca; doğal bal, arı ürünlerini de temin edebilirisiniz. Kaliteli bal ve Petek bal için kolayca sipariş verebilirsiniz. Siparişlerinize; propolis ve süzme bal eklemekte oldukça mantıklı bir davranış olacaktır. Organik ve lezzetli ürünler daima sağlıklı kalmanızı sağlar. 

CategoriesGenel

Petekten Sofralarınıza Arı Ürünleri Bergamagulensut.com.tr

Bal ve diğer arı ürünlerinin tüketiminin sağlığımız açısından birçok yararı bulunmaktadır. Enerjimizi arttırır, öksürüğe iyi gelir, kasların ağrımasını önler, cilde iyi gelir, uykusuzluğu azaltır. Ancak bu faydaların sağlanabilmesi için ürünlerin doğal ve katkı maddesiz olması gerekmektedir. Maalesef günümüz koşullarında bal satışında birçok hile yapılmaktadır.

Bergama Gülen Süt firmasının arı ürünleri tamamen bölge halkının ürettiği ürünlerden oluşmaktadır. Yani arı ürünleri direkt olarak üreticiden sofralarınıza gelmektedir. Bal çeşitlerinde herhangi bir katkı maddesi bulunmaz. Firmada satılan diğer tüm ürünlerde olduğu gibi arı ürünleri de sağlık ve kalite kontrolünden geçerek size sunulmaktadır. Eğer çocuklarınız ve kendiniz için sağlıklı ve doğal arı ürünleri arayışında iseniz Bergamagulensut.com.tr adresini ziyaret ederek alışveriş yapabilirsiniz.
Firmanın arı ürünleri yelpazesi oldukça geniştir. Tüm arı ürünlerini firmanın internet sitesinden güvenle sipariş verebilirsiniz. Ürünler kargo ile kapınıza kadar zarar görmeden ulaşmaktadır.

Süzme Bal Çeşitleri

Bergama Gülen Süt firmasında süzme bal çeşidi olarak Gülen Kozak Çam Balı, İzmir Arıcılar Birliği Kozak Çam Balı, Gülen Bergama Çiçek Balı, İzmir Arıcılar Birliği Bergama Çiçek Balı bulunmaktadır. Gülen Kozak Çam Balı, kokusunu ve tadını çam özünden almaktadır. Kahvaltı sofralarında aşırı olmamak koşulu ile severek tüketebilirsiniz. Gülen Bergama Çiçek Balı, kaliteli bal tüketmek isteyenlerin tercih edebileceği bal çeşitlerinden biridir. Gün içinde tüketilmeye uygun bir baldır. Sadece kahvaltılarda değil içecek ve tariflerinizde de kullanabilirsiniz.

Polen Çeşitleri

Firmada polen çeşidi olarak Gülen Saf Arı Poleni bulunmaktadır. Vitamin, mineral ve protein açısından oldukça zengindir. Katkı maddesiz, doğal arı ürünlerinden bir tanesidir. Bağışıklığınızı güçlendirmek için yarım tatlı kaşığı tüketebilirsiniz. İsteyenler sadece polen olarak tüketebilirken isteyenler diğer arı ürünlerini de firmadan temin ederek karıştırarak tüketebilir.

Petek Bal Çeşitleri

Firmada Gülen Karakovan Petekli Bal ve Gülen Petekli Bal olmak üzere 2 çeşit petek bal bulunmaktadır. Gülen Karakovan Petekli Bal, doğal ve eski teknikler ile üretilmektedir. Sadece arılar tarafından üretilmektedir. İnsan müdahalesi yoktur. Aynı zamanda bu bal çeşidi ödül almış bir baldır. Doğallığından emin olarak güvenle sipariş verebilirsiniz. Gülen Petekli Bal çeşidi de aynı şekilde doğal yöntemler ile üretilmektedir. Her iki bal çeşidine de güvenerek alabilirsiniz.

Propolis Çeşitleri

İzmir Arıcılar Birliği Su Bazlı Propolis ve İzmir Arıcılar Birliği Alkol Bazlı Propolis olmak üzere firmada 2 çeşit propolis bulunmaktadır. Ayrıca İzmir Arıcılar Birliği Bal, Polen, Propolis ve Arı Sütü karışımı da firmanın ürün yelpazesinde mevcuttur. Propolis çeşitlerinin her ikisi de tercih edilebilir. Su ve diğer içecekler ile ya da ekmek üzerine damlatılarak tüketilebilir. Her arı ürününü tek tek alabileceğiniz gibi İzmir Arıcılar Birliği Bal, Polen, Propolis ve Arı Sütü karışımını da alabilirsiniz.

CategoriesGenel

Sağlıklı Tereyağların Adresi Bergamagulensut.com.tr

Günümüz koşullarında artık insanlar kahvaltı alışkanlıklarını değiştirmeye başlamıştır. Fakat Bergama Gülen Süt Ürünleri ile geleneksel kahvaltılara veda etmenize gerek kalmaz. Herkesin damak tadına uygun birçok ürün bulunmaktadır. Hem sağlıklı ve doğal hem de geleneksel ve kaliteli ürün arayışında olanlar Bergama Gülen Süt Ürünleri`nin Bergama`da ki yerini ya da gitme imkânı olmayanlar Bergamagulensut.com.tr adresini ziyaret edebilir. İçiniz rahat bir şekilde 24 saat firmanın internet sitesinden alışveriş yapabilirsiniz.

Bergama Gülen Süt Tereyağı Çeşitleri

Tereyağı, sadece kahvaltılarda tüketilmemektedir. Pilavlarda, çorbalarda, çeşitli yemek tariflerinde sağlıklı bir yağ alternatifi olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda doğal tereyağı tüketiminin sağlık açısından da birçok faydası vardır. İçerisinde barındırdığı demir, fosfor ve kalsiyum mineralleri ve çeşitli vitaminler sağlığımız için çok önemlidir. Göz sağlığına, mide ve bağırsak rahatsızlıklarının giderilmesine, bağışıklığın güçlenmesine, kalp ve damar hastalıklarına iyi gelmektedir.

Bergama Gülen Süt firmasında üretilen her ürün gibi tereyağı çeşitleri de doğal, güvenilir ve sağlıklıdır. Firmanın bulunduğu Bergama ilçesi çeşitli bitki örtüsüne sahip olduğu için hayvancılık konusunda da gelişmiştir. Bu yüzden firmada üretilen tereyağları bölgede yetişen ineklerin sütü ile el değmeden üretilmektedir. Firmada 4 çeşit tereyağı üretilmektedir.

Bergama Köy Tereyağı

Bu tereyağı çeşidi alışık olduğumuz klasik tereyağıdır. Güvenilir ve doğal köy tereyağı ineklerden üretilen sütün evinizdeki alternatif halidir. Taze ve geleneksel kokusu ile kahvaltıların ve yemeklerin vazgeçilmezidir. Tüm Türkiye ve Dünya`dan insanların taze ve doğal tereyağına ulaşabilmesi için köy tereyağları hava almayacak şekilde paketlenir. Üstelik ilk adımda denemek için 500 gramlık paket halinde de alınabilir. Detaylara Bergamagulensut.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Bergama Mandıra Tereyağı

Mandıra tereyağı, taze inek sütünün vermiş olduğu güzel kokunun yemeklerinize taşınmasını sağlar. Sadece yetişkinlerin değil çocuklarının da güvenle ve severek tüketebileceği bir tereyağı çeşididir. Bu doğal lezzeti evinizde bulundurmak için firmayı ve Bergamagulensut.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Manda Karışık Tereyağı

Manda karışık tereyağı klasik tereyağından farklı olarak manda sütü ve değişik inek sütlerinden doğal bir şekilde üretilmektedir. Manda karışık tereyağı tercih edenler aynı zamanda manda sütünün de faydalarından yararlanmış olur. Firmanın sağladığı hızlı soğuma tekniği ile depolanan tereyağları evlerinize bozulmadan ulaşabilmektedir.

Afyon Mumbar (Karın) Tereyağı

Diğer tereyağı çeşitlerinden farklı olarak Afyon tereyağı, üretilen tereyağının küçükbaş hayvanların karınlarında kurutulması ile ortaya çıkar. Bu yüzden oldukça uzun süre dayanabilen bu tereyağı çeşidi eskiden beri Türklerin mutfaklarında tercih ettiği bir yağ olmuştur. Çeşitli hastalıklara iyi geldiği bilinen Afyon tereyağını firmadan sağlıklı, güvenilir ve temiz bir şekilde temin edebilirsiniz.