CategoriesGenel

Doğal Ürünlerin Çeşitliliği

Kahvaltılarınızın vazgeçilmez ürünü peynir birçok farklı çeşit ve tatlarıyla size müthiş lezzetler sunmaktadır. Peynir her yörede farklı üretilip, farklı paketlenmektedir. Peynirin en fazla tüketildiği Ege bölgesinde de her çeşit peynir üretimi yapılmaktadır.

Peynir Çeşitleri Ve Özellikleri

Ege bölgesinde peynir denildiği zaman en başta tulum peynirleri gelmektedir. Lezzetli tadı ile kahvaltıların en çok tercih edilen peynir çeşididir. 

Bergama tulum peyniri; Bergama da doğal olarak yetişen ineklerin sütlerinden üretilmektedir. Meşhur bir peynir çeşidi olan, Bergama tulumu; ağızımızda dağılan ve yarı sert yapıda olan; gözenekli bir peynir çeşididir. Ayrıca; doğal peynir mayası olan şirden mayası ile hazırlanır.

Tulum peynir lezzet olarak herkesin sevdiği bir peynir çeşididir. Bir başka peynir çeşidi de Ezine peyniri, tam yağlı sütten üretilir ve  keçi sütü, koyun sütü, inek sütü karıştırılarak yapılır. Yumuşak bir yapıda değil; orta sertlikte olan lezzetli bir peynir türüdür. Ege yöresinde aynı lezzetlerde olan meşhur diğer peynir çeşitleri; 
-Beyaz Peynir
-Ayvalık Peyniri
-Kaşar Peyniri
-Kars Kaşarı
-Göbek Kaşar
-Lor
-Çökelek
Tereyağı Çeşitleri Ve özellikleri 

Tereyağın da en çok üretildiği  yöre olan ege de  her yörenin kendine özgü stilleri ile  ürettiği birbirinden farklı  tereyağları bulunmaktadır. Bu yörelerde genelde  tereyağının %80 i süt içermektedir ve  içlerinde asla katkı maddesi yoktur.

Tereyağı çeşitleri;
-Köy Tereyağı oldukça organik ve lezzetli bir yağdır.
-Afyon Tereyağı; yumuşak yapıda ve lezzetlidir.
-Mumbar Tereyağı; kahvaltıların ve böreklerin vazgeçilmez ürünleridir.
-Mandıra Tereyağı ise köylerde üretilen organik tereyağlarıdır.

Zeytin Çeşitleri Ve Özellikleri 

Ege bölgesi zeytinin ana vatanıdır. Yeşil zeytin, Gemlik zeytini, siyah zeytin, sele zeytini aynı zamanda çizik, kırma, dolma ve biberli zeytinler kahvaltıda; zeytinyağı ve liman dökülerek; üzerine de kekik atılarak yenilen leziz zeytinlerdir.

Doğal Ürünlerin Satışı 

Tüm bu doğal ürünleri bergamagulensut.com.tr adresinden online olarak sipariş verebilirsiniz. Ayrıca; doğal bal, arı ürünlerini de temin edebilirisiniz. Kaliteli bal ve Petek bal için kolayca sipariş verebilirsiniz. Siparişlerinize; propolis ve süzme bal eklemekte oldukça mantıklı bir davranış olacaktır. Organik ve lezzetli ürünler daima sağlıklı kalmanızı sağlar. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − seven =