CategoriesGenel

Bergama Doğal Köy Ürünleri

Bergama’da bulunan Gülen Süt Ürünleri, oldukça doğal yöntemler kullanılarak üretilmekte olup, çok yüksek kalsiyum ve protein değerlerine de sahiptir. Birçok peynir, bal, tereyağı, zeytin ve zeytinyağı çeşidi bulunur. Genel olarak Gülen Süt Ürünleri kaliteli ürün seven kişilerin gözdesi olmaktadır.  Doğal ve oldukça taze olan bu ürünleri Gülen Süt Ürünleri’nin web sitesinden temin etmek oldukça kolaydır.

Bergama Petekli Bal

İzmir’in Bergama ilçesinin içinde bulunan Kozak Yaylası’ndaki sık çam ormanlarının oldukça yoğun bitki örtüsü sayesinde bölge oldukça verimli bir üretime açıktır. Yörüklerin de yerleşim yeri olan Kozak Yaylası, ürettiği en önemli ürünlerinden biri olan Kozak Yaylası petekli balını Gülen Süt Ürünleri aracılığında herkese sunmaktadır. El değmemiş bu çam ormanlarından elde edilmekte olan doğal bir bal olan petek bal, bütün kahvaltı sofralarında tereyağı ile beraber afiyetle tüketilmekte olan bir üründür.

Çam balının sağlıklı hali olan Kozak Yaylası petek balı, epey lezzetli ve besleyici bir baldır. Suni bir petek kullanılmadan elde ediliyor olan bu doğal ballar, doğadan direkt sofralara gelir.

Bergama’nın Çizik Yeşil Zeytini

Bergama çizik yeşil zeytin ismi verilen zeytinin bir diğer ismi de kırma zeytindir. Erken hasat dönemlerinde toplanan bu çizik zeytinlerin çok çeşitli türlerde kırılarak üretilmiş olanına çizik yeşil zeytin ismi verilir.

Bergama Çizik Yeşil Zeytin Nasıl Kurulur?

Kırma yeşil zeytinler, çekiç yahut taş gibi araçlar yardımıyla kırılır. Bu kırma işlemi bittikten sonra bu zeytinler, suyun içinde belli bir zaman beklemeye alınır. Su ise belli bir zaman aralığı ile değiştirilir. Zeytinin acılığı ortadan kalkana kadar bu işlem sürekli devam eder. Daha sonra da bu zeytinlerin içinde bulunan suya, tuz ve limon ilave edilir. Zeytinler, tuzu çekerler ve kırma zeytin elde edilmiş olur. Yaklaşık 10 gün içerisinde tüketime hazır hale gelir. Hatay bölgesinde de sık kullanıldığı bilinen bu zeytin türünün farklı isimlerde başka türlerinin de olduğu bilinir.

Bergama’nın Az Tuzlu Tulum Loru

Lor peynir, tek başına atıştırmalık olarak da tüketilebilir. Lor aynı zamanda kalsiyum deposu olarak da bilinen bir peynir türüdür. Lor, hem lezzetli hem de sağlıklı bir peynir türüdür. Çoğu zaman da bu peynir inek sütünden elde edilir. Peynir altında oluşmuş olan belli bir suyun kazanın içinde kaynatılması ile pıhtılaşma oluşur ve bu şekilde bu peynir meydana gelir. Ardından bu pıhtılar yavaş bir biçimde bir bez yardımıyla süzülür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − 8 =