
Bergama Gülen Süt Tarafından Üretilen Bal
3 Aralık 2021
Sağlığınız İçin Gemlik Zeytini
17 Aralık 2021Bitki örtüsü bakımından geniş bir yelpazeye sahip olan Türkiye bal üretiminde bu bitki örtüsünü en iyi şekilde kullanmaktadır. Gerek üretim noktası gerekse de fayda bakımından da kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında bal yer almaktadır. Elbette bunun için doğal bal olmasına ayrıca dikkat edilmelidir. Arılar çeşitlik noktasında her çiçekten faydalanarak farklı lezzetleri bir araya getirebilmektedir. Her damağa özel bal üretebilme özelliğine sahip olmaları da oldukça dikkat çekicidir. Arılar dünyası her zaman ve her dönem gizemini korumuştur. Kahvaltıların vazgeçilmezi olan balın elbette doğal olanını bulmak ve tüketmek gerekir. Bal sahtecilik konusunda diğer gıda ürünlerine göre daha kolay şekilde yapılabilmektedir. Bu yüzden de mutlaka doğal bal olup olmadığı hususuna dikkat edilmelidir.
Doğal Balın Özellikleri
Besin değeri ve insan sağlığına faydası açısından bakıldığı zaman balın doğal olması son derece önemlidir. Kaliteli bal hem sağlık yönü ile hem de insan sağlığına yararı yönü ile dikkat çekmektedir. Doğal yollarla üretilen ve katkısız şekilde üretimi gerçekleştirilen balın faydası çok daha fazladır. Doğal balın özellikleri arasında en dikkat çekeni boğazı hafiften yakan yönüdür. Ayrıca doğal balın belirli bir sıcaklığın altına düşmesi durumunda ise donma yapar. Balın donma yapmaması durumu içeriğinin doğal olmadığının göstergesidir. Nitekim balın içerik bakımından belirli soğukluğa göre krem kıvamına gelmesi söz konusudur. İşte bu tip ballar doğal ballardandır.


















