CategoriesGenel

Süt Ve Süt Ürünleri Nerden Alınmalıdır?

Günümüzde beslenme alışkanlıklarımız ve beslenme biçimimiz sağlımız açısından büyük önem taşımaktadır. Özellikle kahvaltı en önemli öğün olduğu için kahvaltılık ürünlerimizi katkı malzemesi katılmadan yapılan ve doğal bir lezzete sahip olarak üretilen Bergama gülen süt firmasından güven ile temin edebilirsiniz. Bu yüzden süt ve süt ürünleri, bal, zeytin, zeytinyağı gibi ürünleri güvenilir ve kaliteli bir kurumdan tercih etmek gerekmektedir.

Yöresel Peynir Çeşitleri Nelerden Oluşmaktadır?

Bergama tulum peyniri, Ayvalık Peyniri ya da Kars Kaşarı gibi yöresel lezzetleri şehir hayatına taşıyan Bergama Gülen Süt ürünlerinin kalitesi ile müşteri memnuniyetini kazanmıştır. Katkı maddesi olmadan doğal malzemeler ile üretilip sofralarımıza gelen içerikler insan sağlığı için büyük önem taşımaktadır. Ezine Peyniri peynir çeşitleri arasında yine organik bir üretim ile karşımıza çıkan lezzetli bir peynir çeşididir.

Tulum Peynir sabah kahvaltılarının vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Her peynir çeşidinin insan sağlığı için farklı katkıları bulunmaktadır ve lezzet içeriği olarak da birbirlerine benzememektedir. Tulum Peynir diğer peynir çeşitlerine göre mesela Beyaz Peynir olmak üzere daha farklı olarak daha sert ve ekşi bir tada sahip olduğu için çocuklara farklı bir tat gibi gelmektedir. Fakat Lor Çökelek gibi faydalı bir peynir türü olduğu içinde çocuklara sevdirilmeli ve günlük kalsiyum olarak yedirilmelidir.

Peynir ve kaşar süt grubu çocukların besin kaynağı olarak vazgeçilmez temel unsurlardır. Kaşar Peyniri özellikle her yaş grubundan çokça sevilen ve tüketilen besinlerin başında gelmektedir. Yöresel Peynir üretiminde sütün kalitesi ve içeriği önemlidir. Çünkü peynir ve kaşar gibi peynir türlerinin oluşumunda sütün, mayalanma şeklinin peynir tatlarının oluşunda etkisi bulunmaktadır. Göbek Kaşar özellikle boyutu ve doğal ortamlarda beslenen ineklerden gelen sütü ile müşteriler tarafından sıklıkla tercih edilir.

Tereyağı Seçiminin Önemi Nedir?

Tereyağı günlük hayatımızda yemeklerde, kahvaltı da sıkça kullanılır. Köy Tereyağı doğada beslenen ineklerin sütü ile üretilmektedir. Süt iyice çalkalandığında içerdiği yağ ortaya çıkar. Böylece organik içerikli Doğal Peynir ve tereyağları üretilir. Üretilen bu organik ürünler arasında Mandıra Tereyağı da içerdiği fosfor, kalsiyum ve çeşitli vitaminler ile tercih sebebidir. Doğada beslenen canlılardan üretilen ürünler sağlık ve lezzet açısından daha çok tercih edilir. Yöresel olarak kendisine ün yapmış Afyon Tereyağı ve Mumbar Tereyağı bu grup içerisinde en bilinen ürünlerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − eight =